Asociatie Umanitara Zalau

Asociatia Prader Willy

Asociatie Umanitara Zalau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Zalau: Asociatia Prader Willy.

Reprezentăm bolnavii cu Sindrom Prader Willi şi alte boli rare din România, precum şi pe familiile acestora şi dorim să înlăturăm teribila izolare în care ne-a lăsat sistemul sanitar din ţara noastră, mass-media şi cercetarea ştiinţifică. 

  Asociaţia Prader Willi din România - APWR s-a înfiinţat în mai 2003 din dorinţa de a reuni eforturile pacienţilor, specialiştilor şi familiilor pentru a asigura o viaţă mai bună tuturor persoanelor cu handicap produs de boli rare din România.

  La 16 Octombrie 2005 am deschis Centrul de Informare pentru Boli Genetice Rare. Este primul centru de acest tip din România şi se doreşte a fi un centru resursă pentru pacienţii cu boli rare, familiile acestora şi specialiştii implicaţi în diagnosticarea şi managementul acestor boli.

Servicii

Toţi beneficiarii programelor sunt copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi mintale/asociate severe, aflaţi în ocrotirea familiei. Pentru că noi credem cu tărie că familia reprezintă mediul cel mai bun pentru creşterea şi dezvoltarea unui om. Dar nici o familie însă, oricât de bună ar fi, nu poate să suplinească nevoia de viaţă socială. Viaţa de familie trebuie completată cu o viaţă activă în comunitate deoarece toţi oamenii au nevoie de prieteni, de comunicare şi mai ales de manifestarea personalităţii şi valorii lor în prezenta celorlalţi.

Galerie foto