Asociatie Umanitara Timisoara

Asociatia Casa Faenza

Asociatie Umanitara Timisoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Timisoara: Asociatia Casa Faenza.

ASOCIATIA CASA  FAENZA TIMISOARA  este o persoana juridica romana de drept privat, fara scop patrimonial, acreditata ca furnizor de servicii sociale gratuite pe tipul de servicii ”centru de zi”. In august 2001, in Timisoara s-a infiintat Asociatia Casa Faenza, prin colaborarea dintre primariile oraselor infratite Timisoara si Faenza - Italia si Comitetul de Prietenie Faenza-Timisoara, fiind unica in tara prin structura si conceptie.

Astfel, Timisoara a devenit primul oras din tara in care sanatatea mintala a copiilor comunitatii devenea responsabilitatea comunitatii insasi. Primaria Timisoara se implica in crearea unei structuri unice, cu un personal calificat care ofera servicii de un inalt profesionalism copiilor cu tulburare de spectru autist.

SCOPUL ASOCIATIEI, stabilit pe baza evaluarii nevoilor comunitatii, este de a imbunatati conditiile de viata si adaptabilitate sociala a copiilor cu tulburare din spectrul autist din Timisoara, cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, prin abilitarea si integrarea sociala, accentuandu-se importanta interventiei precoce.

Pentru copii :

•         Evaluare de o echipă multidisciplinară (medic pedopsihiatru, psiholog, pedagog de recuperare, kinetoterapeut, asistent social)
  •         Stabilirea unui program personalizat de intervenţie
  •         Activități de abilitare
  •         Monitorizări (medicală, psihiatrică, psihologică)
  •         Cluburi
  •         Grupuri de interacțiune pentru copii cu Sindrom Asperger
  •         Loc de joacă și piscină amenajate în curtea Asociației.

Pentru părinți :

•         Consiliere parentală sau individuală
  •         Terapie familială
  •         Grupuri educaţionale
  •         Grupuri de suport pentru părinți

Evaluări naționale:

Serviciul de evaluare națională a copiilor cu tulburări de spectru autist funcționează în luna iulie a fiecărui an. Sunt preluați spre evaluare gratuită copiii din toată țara.

Înscrierile pentru evaluări se realizează pe tot parcursul anului.

Timp de o saptămână, copiii sunt evaluați de către membrii echipei multidiscipinare (pedopsihiatru, psiholog, pedagog de recuperare, kinetoterapeut, asistent social). Familia este prezentă la activitățile de evaluare desfășurate, având posibilitatea de a aplica metodele și tehnicile folosite de specialiști. La finalul săptămânii de evaluare, familia beneficiază de un protocol de recomandări din partea specialiștilor, precum și îndrumări cu privire la serviciile de care pot beneficia în proximitatea domiciliului.

În cadrul serviciului de evaluare națională se parcurg următoarele etape:

-Înscrierea pe lista de evaluare a copilului și a familiei
-Evaluarea multidisciplinară (psihiatrică, psihologică, pedagogică, kinetoterapeutică, asistență socială)
-Întâlnirea echipei cu familia copilului pentru primirea protocolului de recomandări și informarea despre existența altor servicii similare în regiunea în care își are domiciliul, ca alternative de integrare a copilului.

Pentru a beneficia de serviciile de evaluări naționale, aveți nevoie de:

-scrisoare medicală care atestă diagnosticul (tulburare de spectru autist)
-analize medicale justificative (exsudat faringian, examen coproparazitologic)
-copie după certificatul de naștere al copilului
-copie după cartea de identitate a părintelui.