Asociatie Umanitara Saveni

Fundatia Solidaritate si Speranta

Asociatie Umanitara Saveni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Saveni: Fundatia Solidaritate si Speranta .

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în data de 25.03.2009 se înființează Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti. De la înfiinţare până în prezent la filiala noastră s-au desfăşurat activităţi social – educative, catehetice şi filantropice. Dintre care amintim: acordarea unei mese de prânz la un număr de 87 copii din familii defavorizate, cursuri de formare profesională, activităţi de artizanat(constând în confecţionare de lumânări decorative, brăţări, felicitări ocazionale, îngeraşi, steluţe, clopoţei croşetaţi, etc).

Misiunea Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.
Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale creştine.

Viziune
Viziunea Fundației Solidaritate și Speranță, filiala Săvinești este de a contribui la materializarea principiilor creștine prin caritate, solidaritate și pace socială.

Principii călăuzitoare și valori
Suntem fideli valorilor şi credinţei creştine care asigură sens şi dă demnitate persoanei umane.
Credem că educaţia trebuie să decopere viaţa ca un dar de la Dumnezeu care poate aparat şi cultivat in comuniunea iubirii.
Promovăm solidaritatea creştină prin asigurarea legăturii dintre viaţa spirituală şi implicarea activă în societate.

Activităţile desfăşurate de Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti se concretizează în activităţi social – educative precum:

- afterschool,

- cercuri de artizanat,

- pictură ;

- cursuri de pregătire profesională.

Scopul centrului social fiind acela de a forma copii şi pentru viaţă, învăţându-i diferite activităţi educative, dar şi pentru a deveni “fii ai Bisericii noastre” prin catehizare şi rugăciune.