Asociatie Umanitara Salonta

Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Pentru Bolnavi Cronici

Asociatie Umanitara Salonta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Salonta: Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Pentru Bolnavi Cronici.

Unitatea de Asistenta Medico-Sociala pentru bolnavi cronici are sediul în Salonta, str.prof.dr.I.Cantacuzino nr.2-4, judetul Bihor si functioneaza ca o institutie publica, rezidentiala, specializata, cu personalitate juridica, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Salonta. Serviciul public de asistenta medico-sociala pentru bolnavi cronici este acreditat de catre Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Bihor pe o perioada de 3 ani.Unitatea ofera servicii de asistenta medico-sociala pentru persoane cu afectiuni cronice care necesita permanent supraveghere, îngrijire, tratament si care din cauza unor motive de natura economica, fizica, psihica sau sociala, nu au posibilitatea sa-si asigure nevoile sociale, sa-si dezvolte propriile capacitati pentru integrare sociala.În prezent oferim servicii medico-sociale pentru 44 de persoane cu afectiuni cronice care necesita supraveghere medicala si ajutor în realizarea activitatilor zilnice din judetul Bihor si din judetele învecinate. Serviciile medico-sociale sunt asigurate în regim permanent(24 din 24 de ore), cu personal specializat: medic de medicina generala, asistenti medicali, asistent social, infirmiere si îngrijitoare.Pentru serviciile de asistenta medico-sociale acordate beneficiarul plateste o contributie lunara în valoare de 1000 lei, o suma stabilita de catre Consiliul Local al Municipiului Salonta.Servicii medicale oferite: consult medical, evaluare la internare în unitate, monitorizarea parametrilor fiziologici, toaleta persoanei, administrarea medicamentelor, recoltarea de produse biologice, alimentare si hidratare, mobilizare, schimbarea pozitiei pentru persoane imobilizate la pat, îngrijirea plagilor, escarelor, calmarea si tratarea durerii, aplicarea de pampers, plosca la nevoie.Servicii sociale oferite: asigurarea unui nivel maxim posibil de autonomie si siguranta, asigurarea unor conditii de îngrijire care sa respecte identitatea, integritatea si demnitatea persoanei, asigurarea consilierii, informarea asupra starii de sanatate , ajutor pentru igiena corporala, igiena eliminarilor, hranire si hidratare, transfer si mobilizare, deplasare în interior/exterior, activitati de menaj, stimularea participarii la viata sociala, facilitarea si încurajarea legaturilor interumane, inclusiv cu familia rezidentului.

Unitatea este reprezentata de :

Sig.VARGA ANIKO-director
Ec.FAZECAS SIMONA-contabil sef