Asociatie Umanitara Oradea

Fundaţia Căminul Felix

Asociatie Umanitara Oradea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Oradea: Fundaţia Căminul Felix .

Căminul Felix crede că Ideea de Familie este cheia necesară pentru a deschide inima unui copil care a fost neglijat şi abandonat. Un copil care suferă trauma cauzată de drama abandonului are nevoie de un adăpost unde să se simtă în siguranţă şi unde să beneficieze de timp pentru a se reface şi a descoperi o nouă viaţă. În Căminul Felix noi oferim acel adăpost — o casă, parinţi adoptivi şi o familie extinsă, fraţi şi surori.

Căminul Felix dispune de două campusuri în Oradea. În linii mari, organizaţia noastră constă în 16 familii ce poartă de grijă unui număr de peste 200 de copii. Şi, în vreme ce continuăm să oferim şansa unei familii iubitoare copiilor abandonaţi, am ajuns deja să sărbatorim primele generaţii care au trecut cu success împreună cu familiile lor adoptive, pragul maturităţii.

În acelaşi timp, recunoaştem nevoia de a crea modele familiale similare pe plan internaţional.

În contextul acestor preocupări, am fost invitaţi de organizaţii şi guverne din Europa de Est şi Africa, să dezvoltăm Ideea de Familie a Căminului Felix şi în alte locuri de pe glob. În întâmpinarea acestor oportunităţi, am înfiinţat "Academia Căminul Felix" pentru a oferi pregătire actualilor şi viitorilor părinţi adoptivi. Credem că, în condiţiile asigurării unui suport sporit, vom putea continua să ajutăm tot mai mulţi copii abandonaţi din întreaga lume.

De asemenea, credem în posibilitatea de a crea şi administra resurse pentru o dezvoltare stabilă şi pe termen lung. În acest scop, Căminul Felix a creat "Asociaţia Acţiunea Felix". Această asociaţie se concentrează pe dezvoltarea unui model economic de administrare a unui portofoliu de afaceri care să ofere autonomie economică şi în acelaşi timp să ofere pregătire practică copiilor Căminului Felix.

Programul de Asistenţă pentru Tineret
Conform ideii de Familie a Căminului Felix, Programul de Asistenţă pentru Tineret oferă ajutor social, economic şi educaţional tinerilor Căminului Felix în perioada de tranziţie spre maturitate şi independenţă.

Complexul Teenage House este o componentă activă a Programului de Asistenţă pentru Tineret. Complexul deţine 14 apartamente duble unde tinerii Căminului Felix îşi pot începe tranziţia socială şi economică către independenţă.

Asociaţia Acţiunea Felix
Căminul Felix a dezvoltat Asociaţia Acţiunea Felix pentru a rezolva, în parte, nevoile economice existente. Această asociaţie este axată pe dezvoltarea unui model economic de administrare a unui portofoliu de afaceri care să ofere autonomie funcţională din punct de vedere financiar şi în acelaşi timp să ofere un cadru adecvat pentru pregătirea practică a copiilor Căminului Felix.

Hrană şi Haine
Cu mulţi copii de îngrijit, Căminul Felix şi organizaţiile afiliate — Casa Minunată, orfelinatele de stat şi Spitalul de Copii — sunt în continuă nevoie de haine şi hrană pentru toate vârstele, de la nou-născuţi la adolescenţi. Orice contribuţie este binevenită.

Atelierul Auto
Cu 16 familii extinse, avem multe nevoi de întreţinere a mijloacelor de transport.Pentru a menţine cheltuielile cât mai mici, am construit şi amenajat un atelier de reparaţii auto. Orice contribuţii constând în piese de schimb, scule şi ajutor sunt întotdeauna binevenite.