Asociatie Umanitara Ghimbav

FUNDATIA PENTRU COPII ABANDONATI

Asociatie Umanitara Ghimbav reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Ghimbav: FUNDATIA PENTRU COPII ABANDONATI.

De 15 ani , principala activitate a Fundatiei pentru Copii Abandonati, Ghimbav(Casa Prichindel si Casa Livezii) consta in ingrijirea, cresterea si educarea a 24 de copii , adolescenti si tineri, lipsiti temporar sau permanent de ocrotirea familiilor naturale, oferindu-le conditii optime de trai, sprijin si apreciere, intelegere si acceptare.

Alte proiecte privesc: prevenirea abandonului scolar, sprijin moral si material pentru familiile defavorizate, integrarea in societate a tinerilor care se pregatesc sa devina independenti, sprijin medical pentru sase copii bolnavi cronic.

Proiectul “Acasa” este principalul proiect al Fundatiei pentru Copii Abandonati, inceput in anul 1995. Acesta consta in sustinerea a doua case de copii de tip familial: “Casa Prichindel ” si “Casa Livezii”, unde locuiesc in prezent 24 de copii, adolescenti si tineri, cu varste cuprinse inte 6 si 20 de ani.

Avem ca scop incurajarea fiecarui copil:

- sa-si cultive un talent,

- sa-si gaseasca un rost in viata,

- sa devina persoane responsabile in societate,

- sa-si dezvolte o personalitate armonioasa prin insuflarea unor valori morale precum: cinstea, corectitudinea, non-violenţa, compasiunea, demnitatea, toleranţa, respectul, prietenia, dragostea pentru natură, credinţa creştină.

Proiectul “Talasemia Majora nu iarta”

Acest proiect consta in ingrijirea a 6 copii diagnosticati cu Talasemie Majora, o boala genetica, incurabila, caracterizata printr-un defect al sintezei hemoglobinei.

Cei sase copii au nevoie de transfuzii lunare pentru a suprevietui. Desi transfuziile multiple pe durata indelungata le salveaza viata, le provoaca si un grav efect secundar- exces de fier depozitat in special in ficat, inima si glande endocrine.De aceea, pentru a realiza un echilibru al fierului , copiii au nevoie de un tratament chinuitor si foarte costisitor cu Desferal, un agent chelator, permanent, 3 zile/ saptamana. Toate aceste tratamente medicamentoase necesita un efort financiar substantial.

Proiectul “Alege sa mergi la scoala" se adreseaza copiilor din orasul Ghimbav, aflati in pragul abandonului scolar, datorita conditiilor conjuncturale de acasa. Ei au posibilitatea de a-şi efectua lecţiile, fiind îndrumaţi de pedagogul nostru, primesc zilnic o gustare, le cumpărăm rechizite şi alte materiale necesare la şcoală, organizăm pentru ei tabere, excursii, vizionări de spectacole, serbări, cursuri de chitara, etc.

Proiectul “Un pas catre independenta” vizeaza integrarea socio-profesionala a tinerilor care, plecand din casele noastre, se pregatesc sa devina independenti.Scopul este de a-i ajuta pe tineri sa constientizeze sensul si importanta plecarii de acasa si sa se pregateasca pentru a face fata cerintelor vietii sociale.

Proiectul “Ajutor social” prin care ajutam constant, aprox. 20 de familii de nevoiaşi din Ghimbav si imprejurimi, oferindu-le alimente saptamanal, îmbrăcăminte, bani, o masă caldă sau vizitându-i la domiciliu.

Proiectul “Dumbravita” , realizat in parteneriat cu Asociatia “Samariteanul Milos” vine in intampinarea nevoilor comunitatii de rromi si in sprijinul gradinitei din comuna Dumbravita, jud.Brasov. Astfel, 56 de familii de rromi primesc , zilnic paine , iar lunar alimente, detergenti, etc. Conditionam familiile asistate sa-si educe copiii, trimitandu-i regulat la gradinita, respectiv la scoala.

Unele familii sunt sprijinite financiar pentru a-si renova casele, avand in vedere ca in aceasta localitate, numereose gospodarii nu au apa curenta, curent electric, canalizare, surse de incalzire optime, traind in conditii vitrege. Rromii sunt constant monitorizati de noi si ca urmare sunt sprijiniti numai cei care dau dovada de seriozitate: nu consuma bauturi alcoolice, au un loc de munca permanent / sezonier si isi ingrijesc copiii.

Proiectul “Ateliere”

Atelierul de creatie este locul portivit in care copiii au sansa sa coasa, sa decoreze, in functie de dorintele si imaginatia lor.

Atelierul este dotat cu materii prime, materiale, viu colorate si cu un cuptor destinat arderii obiectelor din lut.

Vom moderniza si atelierul de tamplarie si vom amenaja un atelier de croitorie. Speram ca prin acestea sa asiguram beneficiarilor directi ai fundatiei, un posibil loc de munca.

Daca pe viitor aceasta directie se va dovedi profitabila, vom initia o afacere.Pentru realizarea acestor scopuri, cautam posibile finantari.