Asociatie Umanitara Galati

Asociatia Inima de Copil

Asociatie Umanitara Galati reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Galati: Asociatia Inima de Copil.

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati, Romania. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putina instruire in domeniul social si avand la dispozitie doar putinele lor resurse personale, "voluntarii"  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acestor copii neglijati si uitati. Imediat in 1996, 4 fosti copii ai strazii au putut sa locuiasca impreuna cu trei dintre fondatorii organizatiei. Pentru copiii HIV+ au putut sa inceapa sa stranga hainute, alimente, igienico-sanitare dar si sa mearga cu ei in parc, sa iasa in afara spitalului, si au vorbit cu ei despre sperantele si visurile lor de a locui intr-o casa adevarata.

In timp viziunea Inima de Copil a continuat sa devina realitate si numarul de copii de care se ingrijea si pe care i-a ajutat organizatia a crescut in fiecare an.

Astazi Fundatia Inima de Copil serveste interesele unei numar mare de copii si tineri. Inspirata de valorile, altruismul si compasiunea fondatorilor pentru cei in nevoie, Inima de Copil administreaza si implementeaza acum in regiune servicii sociale pentru copii si familii in nevoie, si este recunoscuta si respectata ca una dintre cele mai bune si eficiente organizatii care furnizeaza serviciilor sociale.

Incepand din 1996 Fundatia Inima de Copil a ajutat pentru dezvoltarea, ingrijirea si (re)integrarea educativa si sociala a copiilor HIV+, copiilor strazii, copiilor din familii sarace, din centre de plasament, cu dizabilitati, tineri cu dizabilitati sau din centre de plasament. Citeste mai mult.

De multe ori au fost proiecte de pionierat care aveau curajul sa confrunte barierele si mentalitatile societatii in general sau ale comunitatilor in care traiau sau integram copiii de care ne ocupam.

Niciodata nu era de ajuns sa ne adresam familiilor si copiilor ci intotdeauna am sustinut prin formari, cursuri, informatii sau contact direct membrii din comunitate, profesionisti, reperezentanti ai autoritatilor locale care ne puteau ajuta sa obtinem succesul actiunilor noastre.

Dorinta noastra de a sprijini dezvoltarea copiilor, tinerilor si familiilor din categorii defavorizate si asistarea lor pentru a deveni adulti integrati social, ne-a determinat sa alegem sa desfasuram programe si proiecte pe termen lung. Este necesar sa le putem asigura asistenta in prezent dar si sa pregatim copiii, tinerii si familiile cu care lucram pentru viitor.

Fundatia Inima de Copil are in prezent programe pentru:

• copii din familii in dificultate
  • copii cu dizabilitati
  • tineri din categorii defavorizate ( infectati cu HIV/SIDA, cu dizabilitati sau din institutii)
  • dezvoltare ONG- schimburi de experienta, formare profesionala si voluntariat.