Asociatie Umanitara Craiova

ASOCIATIA DINCOLO DE AUTISM

Asociatie Umanitara Craiova reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Craiova: ASOCIATIA DINCOLO DE AUTISM .

Asociatia Dincolo de Autism Craiova este o asociatie non profit al carei scop este adecvarea si reabilitarea comportamentala atitudinala si verbala a copiilor cu autism la mediul socio-cultural romanesc.

Servicii

  • Terapie comportamentala: modificarea comportamentului disfunctional al copilului autist care se realizeaz─â prin metode si mijloace specifice prin aplicarea diverselor strategii terapeutice. Scopul schimbarii comportamentale este acela de raspuns adaptativ la mediu incluzand si reducerea agresivitatii si deschiderea spre socializare.
  • Terapie senzoriala: dobandirea cunostiintelor privind forma volumul structura materialelor echilibrul sau instabilitatea lucrurilor sau fenomenelor dezvoltarea sensibilitatii vizuale si tactile precum si raspunsul adecvat la stimulii senzoriali. Terapia senzoriala se realizeaza dupa un program grupat pe stadii flexibil elaborat numai dupa o evaluare initiala a capacitatii senzoriale a copiilor.
  • Artterapie: terapie prin desen pictura decupaj modelaj cu plastilina si lut sculptura decoratiuni confectionare de jocuri jucarii papusi. Artterapia face parte din terapia complexa integrata si este de o importanta fundamentala in cadrul procesului de recuperare a persoanelor cu dizabililati.
  • Kinetoterapie: terapia prin miscare cuprinde formarea reflexului de atitudine corporala corecta prevenirea si corectarea deficientelor fizice dezvoltarea fizica armonioasa.
  • Activitati de cunoastere: este constituita din actiuni si programe compensatorii care faciliteaza intelegerea lucrurilor fenomenelor oamenilor situatiilor. Sunt vizate in principal dobandirea consolidarea sistematizarea completarea informatiilor competentelor deprinderilor abilitatilor. Programele sunt elaborate individual in functie de nivelul de cunoastere al fiecaruia in urma unei evaluari.
  • Activitatile de socializare: includ cunoasterea respectarea si aplicarea normelor deprinderilor de comportare civilizata. Reglarea propriei conduite in functie de cerintele altor persoana cunoasterea mediului social autonomie in afara clasei si a scolii formarea si exersarea unor comportamente adecvate civilizate in ocazii speciale (vizite aniversari sarbatori) cunoasterea emotiilor proprii si ale altora relatii de familie.
  • Activitatea de consiliere parentala: urmareste sustinerea unui schimb de informatii intre parinti si specialisti privind evolutia terapeutica a copilului. De asemenea consilierea va avea ca obiective sustinerea afectiva a parintilor cu copii autisti dezbaterea de probleme personale clarificarea nelamuririlor legate de afectiune acceptarea diagnosticului adoptarea unei atitudini pozitive a parintilor fata de problemele de educatie ale copilului astfel incat familia sa continue programul de recuperare a copilului.

Galerie foto