Asociatie Umanitara Costesti

ASOCIATIA HERCULES

Asociatie Umanitara Costesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Costesti: ASOCIATIA HERCULES.

Centrul Intergenerational Hercules este cel mai amplu proiect al Asociatiei Hercules, fiind singurul centru de zi din zona de sud a judetului Arges, dezvoltat in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Oferim posibilitati de socializare si implicare sociala pentru beneficiarii de toate varstele, aducandu-i impreuna pe copiii, parintii si bunicii din comunitate, in spiritul practicilor intergenerationale promovate de FPMR. Dezvoltam activitati educative si recreative pentru copii si adolescenti, punandu-le la dispozitie membrilor comunitatii aflati in situatii sociale dificile ajutor material, asistenta sociala, psihologica si medicala.

Asociatia Hercules ofera servicii sociale si comunitare tuturor categoriilor sociale defavorizate, aflate in situatie de risc. Costesti, singurul oras din sudul judetului Arges, are in componenta doua sate izolate de caile principale de acces, rata somajului este foarte ridicata iar singura sursa de venit a locuitorilor este agricultura practicata in propriile gospodarii. Muncim pentru a preveni si combate abandonul scolar, abandonul familial, delincventa in randul adolescentilor, violenta in familie, excluziunea sociala a familiilor defavorizate si izolarea batranilor.