Asociatie Umanitara Constanta

Asociatia Copii Suflete Sperante

Asociatie Umanitara Constanta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Constanta: Asociatia Copii Suflete Sperante.

Asociația Copii Suflete Speranţe este un proiect umanitar prin care membrii fondatori, colaboratorii și ceilalți membri se pun la dispoziția comunității cu pasiune, dedicare și resurse pentru sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii și a familiilor lor atât prin ajutor direct (fonduri și consiliere) cât și indirect prin coordonarea campaniilor de promovare, strâgere de fonduri dar și proiectarea, construcția și administrarea în Romania a unui centru nou, modern pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu probleme neuro-motorii care să înglobeze cele mai recente tehnologii si practici medicale.

Înființată în 2011 asociația noastră își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta cauza noastră și astfel împreună să ne atingem scopul final de lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună. Prin munca și efortul nostru, fiecare dintre noi vom adăuga cărămidă după cărămidă, ne vom face cunoscută voința și puterea de a fi mai buni, de a-i ajuta pe semenii noștri în suferință, vom da o nouă semnificație vieții noastre de zi cu zi, ne vom alătura altora asemeni nouă si astfel împreună ne vom face auziți prin realizările noastre.

Din păcate, astăzi în România, consilierea părinţilor copiilor cu probleme grave de sănătate este întâmplătoare sau lipseşte atât în mediul medical cât şi cel al asistenţei sociale, nu există programe naţionale ori centre specializate, sau prea puţin; practic în cele mai multe cazuri coordonarea unui program de tratament pe termen mediu şi lung revine exclusiv parinţilor. Este o responsabilitate uriaşă care necesită un volum mare de informaţii şi însuşirea corectă de către parinţi a caracteristicilor bolii, întelegerea corectă a diagnosticului şi a practicilor de recuperare.

• Sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii
  • Constructia unui centru de recuperare pentru copii
  • Amenajarea unui parc pentru copiii cu dizabilitati
  • Infiintarea unei unitati de primiri urgente pentru copii