Asociatie Umanitara Cluj Napoca

Asociatia Umanitara Damian

Asociatie Umanitara Cluj Napoca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Cluj Napoca: Asociatia Umanitara Damian.

Suntem o asociatie umanitara, caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa. Dorim si ne straduim sa facem mai mult in lupta impotriva cancerului. Am luat nastere in urma unei experiente dureroase, dar cu finalitate fericita. Vrem sa usuram munca celor care vor trece prin astfel de experiente prin informarea exacta asupra pasilor care trebuie urmati, precum si prin sprijin financiar sau de orice alta natura, in functie de posibilitati.

Am ajuns la concluzia ca nu mai putem astepta dupa un sistem inca incompetent. Nu mai dorim sa privim neputinciosi cum sunt impartiti bani care nu mai ajung niciodata la cei care au nevoie. Am trecut prin experiente care ne-au pus in fata unor realitati dureroase: efectuarea tratamentelor in România nu se face calculat, anticipat si la tinta - totul este la noroc. Cine are noroc scapa, iar pentru cine nu, exista o explicatie care se da prea usor: „in asemenea boli nu avem prea multe de facut”, iar apoi se merge mai departe fara nici un regret.

Am luat fiinta pentru ca nu mai acceptam astfel de explicatii. Pentru ca stim ca se poate face mai mult. Dorim sa schimbam o abordare gresita a tratamentului cancerului si a asistentei medicale publice in general.

ASOCIAtIA UMANITARA „ALEXANDRU DAMIAN” are ca scop:

• promovarea si contributia la ajutorarea persoanelor bolnave de cancer;
  • formarea si cultivarea opiniei publice in legatura cu problemele persoanelor bolnave de cancer;
  • colaborarea cu persoane juridice similare din tara sau strainatate pentru realizarea scopului asociatiei