Asociatie Umanitara Bucuresti-Sector 5

Asociatia OvidiuRo

Asociatie Umanitara Bucuresti-Sector 5 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Bucuresti-Sector 5: Asociatia OvidiuRo.

Fondatoarele Asociației OvidiuRo, profesoara Maria Gheorghiu și Leslie Hawke, voluntar Peace Corps, au observat de-a lungul timpului că cei mai mulți dintre copiii săraci care nu beneficiază de educație de la o vârstă fragedă nu reușesc niciodată să recupereze decalajul educațional dintre ei și ceilalți copii. Experiența acumulată de acestea pe teren începând cu anul 2001 a demonstrat foarte clar ceea ce arată și studiile internaționale: educația timpurie are cea mai mare rată de recuperare a investiției față de oricare altă măsură de combatere a sărăciei.

Cercetările asupra dezvoltării creierului arată că lipsa educației timpurii are efecte dezastruoase și de lungă durată asupra capacității intelectuale de mai tarziu. De aceea, banii cheltuiți ulterior sunt în mare măsură risipiți în cazul în care copilul nu a beneficiat de stimulare intelectuală timpurie.

Programul Fiecare Copil în Grădinițăa fost lansat de OvidiuRo și Ministerul Educației în septembrie 2010. Acesta a condus la o creștere spectaculoasă a numărului copiilor săraci înscriși și care merg regulat la grădiniță. Obiectivul pe termen lung al Asociației OvidiuRo este de a transforma educația timpurie în politică publică, pentru că o forță de muncă educată este vitală pentru viitorul economic al României.

Asociatia OvidiuRo lanseaza pe 15 martie 2012 al treilea sezon al campaniei sale de informare publica asupra importantei educatiei pentru copiii proveniti din medii dezavantajate. Aceasta campanie se desfasoara in colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities prin REACT. Sub sloganul "Fiecare Copil in Gradinita este responsabilitatea fiecaruia dintre noi", cele patru spoturi sociale subliniaza necesitatea de a-i educa pe cei mici incepand de la varsta de 3 ani.

Campania de constientizare a publicului din 2010 a reliefat importanţa educaţiei timpurii pentru toti copiii, si a incurajat parintii saraci sa isi trimita copiii la gradinita pentru a incepe scoala cu succes.
Regizorul Cristian Mungiu a coordonat realizarea celor patru spot-uri TV: intr-unul dintre acestea, Horia Brenciu apare luand un baietel pe bicicleta sa pentru a-l aduce la scoala. In altul, Andreea Esca ia de acasa o fetiţa si o aduce la gradinita. Margareta Paslaru invata un grup de copii de pe strada cantecul care a facut-o celebra, "Veronica". Spot-ul in care apare Ethan Hawke a fost filmat pe un teren de joaca dintr-o zona defavorizata din Paris, unde filma la acel moment.