Asociatie Umanitara Bucuresti-Sector 1

Asociatia Hai sa Ajutam

Asociatie Umanitara Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Bucuresti-Sector 1: Asociatia Hai sa Ajutam.

Scopul proiectului: Ghidarea copiilor din centrele de plasament bucurestene in alegerea meseriei potrivite abilitatilor proprii, prin participarea la o serie de workshopuri practice.Ducem copiii cate o zi sa practice meseria care si-o doresc: brutar, bucatar, stilist, chelner ..etc...; o zi vor invata ce inseamna aceasta meserie in linii mari si vor incerca sa vada daca o pot practica.

Tu ce iti doresti sa faci cand vei fi mare? De raspunsul oferit la aceasta intrebare depinde de multe ori alegerea viitoarei meserii a unui copil.Lipsiti de sprijinul si indrumarea parintilor, copiii din centrele de plasament reusesc cu greu sa isi gaseasca drumul in viata. O alegere gresita in adolescenta inseamna de cele mai multe ori marginalizare in viata de adult. Fara o calificare adecvata, copiii din centrele de plasament sunt viitori adulti condamnati la saracie.

Le putem schimba cursul vietii oferindu-le sansa de a-si gasi drumul in viata prin gasirea unei meserii potrivite abilitatilor proprii, pe care sa o practice cu placere.
Cum poti intelege mai bine ce iti doresti sa faci intreaga viata decat descoperind ce e de fapt in spatele unei denumiri atractive de hair-stylist, de exemplu sau cata munca este in bucataria unui restaurant?

Vrem sa oferim copiilor din centrele de plasament bucurestene o serie de workshopuri practice, prin care ei sa descopere pentru ce meserie si-ar dori sa se califice, astfel incat ulterior sa le acordam sprijin pentru urmarea unor cursuri de calificare adecvate.

• Dezvoltare abilitati si programe de training
  • Reintegrare profesionala
  • Programe pentru copii si tineri
  • Plasament