Asociatie Umanitara Blaj

Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic

Asociatie Umanitara Blaj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Blaj: Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic.

Caritas Blaj este membra a Confederatiei Caritas Romania, care reuneste 11 organizatii Caritas diecezane, 6 romano-catolice si 5 greco-catolice. Caritas Blaj are proiecte in orasele: Blaj, Brasov, Ludus, Medias, Sibiu, Tarnaveni si Teius. Anul 2010 a constituit pentru Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj o continuare a procesului de organizare, consolidare si dezvoltare inceput in anul 2007. Procesul de organizare a presupus implementarea strategiilor initiate si elaborarea unor noi strategii sectoriale, care sa permita organizatiei sa abordeze provocarile prezente ca si efect imediat al crizei economice dar si morale.

Centrul de greutate in activitatea Caritas-ului Mitropolitan il are Ingrijirea medicala si sociala la domiciliu, serviciu pe care il deruleaza in 6 localitati din Transilvania prin asistentii medicali si sociali, persoane cu o larga experienta in acest domeniu, Caritas fiind prima organizatie din Romania care a oferit acest tip de servicii populatiei.

In randul celorlalte proiecte pe care le deruleaza Caritas Blaj enumeram: Centrul de reabilitare pentru copii cu handicap (Medias), Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog (Brasov), Unitate protejata pentru persoane cu dizabilitati (Blaj), Program de ajutor familii in dificultate (Blaj), Birou de Consiliere Persoane cu Handicap (Sibiu), Proiect de consiliere si reintegrare persoane rrome (Blaj), Sprijin scolar pentru copiii proveniti din familii nevoiase (Romania).

Servicii

Beneficiarii acestui proiect sunt:

- persoanele varstnice ce necesita ingrijire medicala si sociala
- persoanele aflate sub riscul de a consuma droguri
- persoanele care au avut de suferit din cauza unor calamitati sau dezastre naturale
- persoanele cu handicap care au nevoie de consiliere
- persoanele care necesita recuperare neuromotorie
- persoanele care necesita sprijin in caz de dificultate

Galerie foto