Asociatie Umanitara Baia Mare

Fundatia Genesis Baia Mare

Asociatie Umanitara Baia Mare reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Baia Mare: Fundatia Genesis Baia Mare.

asociatie umanitara baia mareSuntem o organizatie neguvernamentala, constituita in conformitate cu legea romana. Ne concentram asupra inchiderii institutiilor de tip vechi pentru copii, deoarece credem ca acestea le schilodesc copilaria. In ansamblu, programele noastre urmaresc inlocuirea sistemului institutional de protectie a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial. Credem ca atasamentul, atentia individuala, iubirea si stimularea sunt esentiale pentru fiecare copil.

De la infiintare, am lucrat in parteneriat direct cu autoritatile statului, participand la reforma sistemului de protectie. Vom continua sa lucram alaturi de consilii judetene, consilii locale, servicii publice specializate in protectia copilului si ministere, deoarece consideram ca astfel putem asigura sustenabilitatea serviciilor pe care le dezvoltam.

Copiii si familiile lor sunt in centrul actiunilor noastre. Toate programele pornesc de la ei. Abordam fiecare situatie in mod individual, iar psihologii, asistentii sociali si profesorii nostri construiesc proiectele pornind de la nevoile individuale ale copiilor si ale familiilor acestora. Credem ca sistemele sociale si auditul serviciilor sociale trebuie sa se configureze cu copiii in centru, pentru ca acesta e sensul existentei lor.

Militam pentru preluarea de catre stat a programului de prevenire a separarii copilului de familie si a celui de reintegrare in familiile naturale sau extinse. Oferim proiecte-pilot ca exemplu si consideram ca o abordare flexibila a prevenirii si a reintegrarii pot fi cheia reformei sistemului social in tara noastra. Alaturi de formarea profesionala si calitatea angajatilor din domeniu. Am sprijinit depolitizarea zonei protectiei copilului, in favoarea profesionalismului si a continuitatii strategice.

Vom continua sa facem ceea ce stim mai bine: sa inchidem institutii, sa mentinem copiii sau sa-i readucem in familiile lor, sa formam membri de personal si sa participam la reforma sistemului de protectie a copilului.

 

Galerie foto