Informatii utile

Informatii utile - articole Asociatie Umanitara

Cum poti ajuta batranii

Mergi in vizita Batranii se simt singuri, chiar si cei care locuiesc in azile si centre de plasament. Viziteaza-i chiar si pentru cateva minute si vei fi surpins de modul in care le vei schimba ziua. Provocati-i la jocuri vechi sau la jocuri de carti Jucand jocuri vechi cu ei le vei trezi amintiri si ii vei face sa se simta tineri, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun. Gateste-le Uneori bat

Avantajele voluntariatului

Avand o viata ocupata este greu sa te implici in activitati de voluntariat. Beneficiile voluntariatului sunt enorme pentru tine, pentru familia ta si pentru comunitatea in care traiesti. Iti poti ajuta prietenii, comunitatea, poti invata noi lucruri si poti avansa in cariea. Voluntariatul poate fi de jutor pentru a iti proteja sanatatea fizica si psihica. Voluntariatul ne conecteaza cu ceilalti

Avantajele unui ONG

Organizatiie non-guvernamentale sunt independente in fata oricarei autoritati publice fiind structuri institutionalizate de natura privata care pot fi active fie in grupuri informale fie ca entitati juridice. Indiferent de denumirea lor, non-profit, neguvernamentale, organizatii, toate au aceeasi definitie. Sunt formatiuni benevole, constituite la dorinta fondatorilor in baza intereselor acestora

Intocmirea actului constitutiv si a statutului

1. Rezervarea numelui Pentru inceput, ca sa va puteti infiinta un ONG trebuie sa obtineti dovada ca numele ales este in conformitate cu legislatia in vigoare, ca nu a fost rezervat de altcineva si ca nu este identic cu numele altei organizatii non-profit. Dovada faptului ca numele este disponibil se obtine de la Ministerul Justistiei, Serviciul de Relatii cu Publicul si Evidenta ONG.  Se ach