Diverse - articole Asociatie Umanitara

Drepturile persoanelor cu handicap

Legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap   Dispozitii generale, definitii si principii Art. 1 Prezenta lege reglementeaza drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap acordate in scopul integrarii si incluziunii sociale a acestora. Art. 2 (1) Persoanele cu handicap, in intelesul prezentei legi, sunt acele persoane

Drepturile copilului

Coventia cu privire la Drepturile Copilului are 42 de articole care se refera strict la drepturile copilului. Aceste articole sunt clasificate in:   drepturi de protectiedrepturi de dezvoltaredrepturi de participareMai jos vom prezenta doar articolele care fac referire strict la drepturile de care orice copil ar trebui sa se bucure. Pentru cei interesati sa consulte legea in intregime, o

10 motive sa faci voluntariat

Te gandesti sa faci voluntariat? Iti prezentam mai jos o lista cu 10 motive care te vor ajuta sa vezi de ce este benefic atat pentru tine cat si pentru ceilalti sa faci voluntariat. #10: Este bine pentru tine. Voluntariatul ofera recompense fizice si emotionale.: Reduce stresul: : Expertii sustin ca atunci cand ne concentram energia sa ajutam alte persoane, intrerupem modelele care

Umanitar

Ajutorul umanitar este asistenta materiala si logistica oferit in scopuri umanitare, ca raspuns la crizele umanitare inclusiv dezastre naturale si dezastre provocate de om. Obiectivul primar al ajutorului umanitar este de a sala vieti, inlatura suferinta si sa mentina demnitatea umana. Ajutorul umanitar se deosebeste de ajutorul pentru dezvoltare care cauta sa rezolve problemele socioeconomice car

Crizele Umanitare

O criza umanitara (sau dezastru umanitar) poate fi definit ca un eveniment singular sau o serie de evenimente care atenteaza la sanatatea, siguranta sau bunastarea unei comunitati sau unui grup insemnat de perspane. Poate fi din cauza unui conflict intern sau extern si de obicei apare pe o arie larga.Raspunsurile locale, nationale sau internationale la astfel de crize sunt cu siguranta necesare. F