Blog - articole Asociatie Umanitara

Drepturile persoanelor cu handicap

Legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap   Dispozitii generale, definitii si principii Art. 1 Prezenta lege reglementeaza drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap acordate in scopul integrarii si incluziunii sociale a acestora. Art. 2 (1) Persoanele cu handicap, in intelesul prezentei legi, sunt acele persoane

Drepturile copilului

Coventia cu privire la Drepturile Copilului are 42 de articole care se refera strict la drepturile copilului. Aceste articole sunt clasificate in:   drepturi de protectiedrepturi de dezvoltaredrepturi de participareMai jos vom prezenta doar articolele care fac referire strict la drepturile de care orice copil ar trebui sa se bucure. Pentru cei interesati sa consulte legea in intregime, o

10 motive sa faci voluntariat

Te gandesti sa faci voluntariat? Iti prezentam mai jos o lista cu 10 motive care te vor ajuta sa vezi de ce este benefic atat pentru tine cat si pentru ceilalti sa faci voluntariat. #10: Este bine pentru tine. Voluntariatul ofera recompense fizice si emotionale.: Reduce stresul: : Expertii sustin ca atunci cand ne concentram energia sa ajutam alte persoane, intrerupem modelele care

Rolul vedetelor in campaniile umanitare

Celebritatile sunt adesea folosite ca momeli pentru campaniile umanitare si eforturile facute de asociatiile umanitare. Remarci ale actritei Angelina Jolie sunt puse alaturi de comentarii de la ONU cu privire la numarul de refugiati sirieni ce depaseste doua milioane la un momentdat. Mia Farrow a demarat o campanie importiva Chinei in perioada dinaintea Jocurilor Olimpice din 2008, ca raspuns la

Principii umanitare

In  mijlocul dezbaterilor asupra locului politicii in asistenta umanitara sunt principiile care ar trebui sa ghideze actiunile umanitare. Un aspect cheie este studierea principiilor umanitare care au dat gres, si cele care sunt asociate cu probleme serioase. Comitetul International al Crucii Rosii are un sablon etic  cunoscut pentru principiile stabile in actiunile umanitare. Aceste pri

Pagina