Atitudini - articole Asociatie Umanitara

Rolul vedetelor in campaniile umanitare

Celebritatile sunt adesea folosite ca momeli pentru campaniile umanitare si eforturile facute de asociatiile umanitare. Remarci ale actritei Angelina Jolie sunt puse alaturi de comentarii de la ONU cu privire la numarul de refugiati sirieni ce depaseste doua milioane la un momentdat. Mia Farrow a demarat o campanie importiva Chinei in perioada dinaintea Jocurilor Olimpice din 2008, ca raspuns la

Principii umanitare

In  mijlocul dezbaterilor asupra locului politicii in asistenta umanitara sunt principiile care ar trebui sa ghideze actiunile umanitare. Un aspect cheie este studierea principiilor umanitare care au dat gres, si cele care sunt asociate cu probleme serioase. Comitetul International al Crucii Rosii are un sablon etic  cunoscut pentru principiile stabile in actiunile umanitare. Aceste pri

Declaratia Secretarului General Ban Ki-moon pentru Ziua Autismului din 2014

“Ziua Mondiala a Autismului din acest an este o sansa de sa sarbatori mintile creative ale persoanelor cu tulburari din spectrul autismului, si sa reinnoim angajamentul nostru de a le ajuta sa isi exploreze marele potential.Am descoperit adevarate comori in intalnirile mele cu persoanele afectate de autism – parinti, copii, profesori, prieteni. Puterea lor este inspirata. Ei merita toa

Valoarea voluntariatului

Ce este voluntariatul? Care este valoarea voluntariatului? Are voluntariatul legatura cu banii? Ar trebi sa il masuram in acest fel? Cei mai multi oameni vor raspunde negativ la ultima intrebare. Voluntariatul nu are legatura cu banii. Voluntariatul reprezinta  daruire, contributie si ajutor pentru altii si pentru comunitate in general. Functioneaza atunci cand dorim sa avem o contributie la

Bunatatea te face fericit si fericirea te face bun

Doua studii recente sugereaza ca daruind altora devenim mai fericiti, chiar mai fericiti decat daca investim in noi. In plus bunatatea noastra ar putea crea un cerc virtuos care promoveaza fericirea de durata si altruismul. In unele dintre studii publicate anul trecut in Jurnalul de Psihologie Sociala cercetatorii din Marea Britanie  au avut participantii care faceau chestionare in legatura

Pagina