Afectiuni - articole Asociatie Umanitara

Dizabilitatile

Dizabilitatile sunt consecintele unor afectiuni care pot fi fizice, cognitive, emotionale, de dezvoltare sau combinatii ale acestora. O dizabilitate poate fi prezentata de la nastere sau poate aparea pe parcursul vietii. Dizabilitatile sunt reprezentate de limitari ale activitatii, restrictii de participare la anumite actiuni, probleme in functionarea organismului sau in structura acestuia, activ

Sindromul Down

Sindromul Down este o problema genetica ce influenteaza dezvoltarea organismului. Este una din cele mai comune cauze ale dificultatilor de invatare si de adaptare. Ajutorul medical ii ajuta pe multi oameni care sufera de Sindrom Down sa traiasca vieti mai lungi si mai sanatoase. Tehnicile de invatare imbunatatite si terapia ajuta de asemenea multi copii cu Sindorm Down sa invete mai mult si mai re

Sindromul Prader Willi

Sindromul Prader Willi este o tulburare genetica ce apare la una din 15000 de nasteri. PWS afecteaza atat barbati cat si femei si afecteaza toate rasele si etniile. PWS este recunoscut ca fiind cea mai frecventa cauza genetica a obezitatii infantile. PWS a fost descris pentru prima data de medicii elvetieni Andrea Prader, Alexis Labhart si Heinrich Willi in 1956 pe baza caracteristicilor clinice

Autismul

Oamenii numesc de obicei “autism” dar numele oficial este tulburari detin spectrul autismului. De ce? Deoarece medicii include autismul intr-un grup de probleme in care copiii pot avea inclusiv sindromul Asperger si altele. Aceste probleme au loc atunci cand creierul se dezvolta diferit si intampina probleme intr-o zona importanta: a da un sens lumii inconjuratoare. In fiecare zi crei