Actiuni mondiale

Actiuni mondiale - articole Asociatie Umanitara

Federatia Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

Crucea Rosie Internationala si Miscarea Semilunii Rosii sunt miscari umanitare internationale cu aproximativ 97 milioane de voluntari, membrii si personal logistic si au fost fondate pentru a proteja viata umana si sanatatea, pentru a asigura respect pentru toate fiintele umane si pentru a preveni intensificarea suferintei umane. Miscarea este reprezentata de organziatii distincte care sunt indep

Actiune Contra Foamei

Actiune Contra Foamei este o organizatie internationala care incearca sa amelioreze “foamea mondiala”. Actiune Contra Foamei are ca prim obiectiv situatiile urgente de razboi, conflictele si dezastrele naturale. Serviciile organizatiei includ nutritia si sanatatea, apa si salubritatea, precum si securitatea alimentara. Grupul cuprinde mai mult de 5 milioane de oameni si mai mult de 40

Ziua Mondiala Umanitara

Ziua Mondiala Umanitara este o zi dedicata recunoasterii personalului umanitar si a acelora care si-au pierdut viata muncind pentru cauze umanitare. Aceasta zi a fost desemnata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite ca parte a unei Rezolutii sponsorizate de suedezi privind consolidarea coordonarii asistentei de urgenta a Organizatiei Natiunilor Unite, si a fost stabilita pe 19 August. Aceasta dat

Ziua Mondiala a Autismului

Ziua Mondiala a Autismului este in fiecare an din 9 Septembrie 1989. A fost desemnata de rezolutia Asociatiei Generale a Natiunilor Unite. Ziua Mondiala a Autismului a fost adoptata in 18 Decembrie 2007, propusa de Qatar si sustinuta de toate statele membre. Rezolutia avea patru mari componente: stabilirea zilei oficiale pe 2 aprilie, participarea organizatiilor, organizatiilor nonguvernamentale,

Comitetul International al Crucii Rosii

Comitetul International al Crucii Rosii (ICRC) este o asociatie umanitara cu sediul in Geneva(Elvetia), o asociatie carea primit de 3 ori premiul Nobel pentru Pace.Partile de stat(semnatare) ala convetiilor de la Geneva din 1949 si Protocoalele Aditionale din 1977 (Protocol 1 si Protocol 2) si din 2005, au dat mandat ICRC sa protejeze victimele conflictelor internationale sau interne armate.Aceste

Pagina