Copiii au nevoie de ajutor

Copiii au nevoie de ajutor

Ti se rupe inima cand vezi un copil infometat? Iti este greu sa vezi un copil batjocorit in scoala? Zi de zi copiii sunt fortati sa traiasca in saracie, violenta, abuz si alte probleme, numarul copiilor care sufera fiind alarmant. Unele nume mari s-au alaturat efortului de a imbunatati conditia copiilor, cum ar fi Bill Clinton , Jimmy Carter , George HW Bush și Gerald Ford , impreuna cu fostul secretar de stat Colin Powell .ei au recunoscut nevoia de voluntari pentru viata copiilor. Donarea de fonduri si de efort pentru a ajuta copii nu se opreste aici. Brittany Albertson, un voluntar de la adapostul Muncie pentr femei si copii din Indiana, a declarat ca copiii sunt cel mai mare grup de victime de pe glob si este si cel mai greu de ajutat grup.

2_06Nu trebuie sa fii bogat pentru a dona, si nu trebuie sa fii geniu pentru a fi tutorele unui copil din scoala generala. Cei mai valorosi voluntari pot fi cei care acorda timp si atentie copiilor care au nevoie.

Ajutorul dat unui copil nu trebuie vazut ca un inconvenient, si veti gasi numeroase satisfactii. Deoarece exista atatea locuri in care se poate interveni puteti alege propria focalizare si sa decideti cum sa va implicati in viata unui copil.

Ai vazut copiii murind de foame in tari indepartate, dar exista probabil copii care sufera de foame in propria tara. Foamea este o epidemie la nivel mondial, care afecteaza copiii de toate varstele si nationalitatile. Desi este o problema semnificativa in tarile din lumea a treia, foamea este o problema peste tot si ignorata in SUA.

Multi copii primesc hrana adecvata dar nu primesc educatie. A indruma un copil nu cere sa fii expert in domeniu, copii de toate varstele au nevoie de ajutor. Si acum, prin intermediul tehnologiei poti fi tutorele unui copil peste tot in lume.

Indrumarea online este o alternativa a indrumarii acasa, permitand voluntarilor sa ajute mai multi copii decat inainte. Tutorele si copilul nu vor fi fata in fata, dar au un nivel mai mare de flexibilitate in conversatii. Si de asemenea este mult mai usor sa stabilesti intalnirile. Exista o varietate de programe de indrumare online, deci trebuie doar sa cauti o organizatie.

Dar daca vrei sa folosesti metodele vechi de indrumare exista organizatii locale care iti vor face legatura cu un copil in nevoie. Nu conteaza pe ce drum o iei, trebuie sa tii minte ca indrumarea reprezinta construirea unei relatii cu copiul si comunicare cu parintii. Cand pui aceste reguli in practica vei descoperi ca notele mari in scoala nu sunt singurele criterii ale unui bun profesor.

3_07Vei crede ca e nevoie sa fii un specialist in terapie fizica pentru a ajuta un copil cu dizabilitati. Poti fi cantaret sau informatician, sau doar un voluntar care isi doreste sa ajute, nu conteaza. Copii cu dizabilitati pot fi greu de ajutat deoarece este necesar sa avem grija cu ei. Poti ajuta organizatiile locale de voluntari, sau poti cauta copii care au nevoie de ajutor in grupul sau de prieteni. Posibil ca tu sau prietenii tai sa cunoasteti pe cineva care are un copil cu dizabilitati si care are nevoie de o mana de ajutor.

Poti lua legatura cu copii cu orice fel de probleme. Unele dintre acestea includ ajutarea unui copil care are nevoie sa treaca peste divortul parintilor.

La un moment cand copilul se poate simti parasit de parinti, pot fi ajutati sa redevina fericiti, mai ales de catre persoane complet necunoscute. Oricum, statistica arata ca copiii care se confrunta cu un divort par sa fie mai deschisi cu persoane necunoscute si ajutandu-i poti incepe procesul de vindecare.

Divortul poate fi un subiect spinos si trebuie sa incerci sa ajuti copilul doar daca te simti pregatit. Sunt multe optiuni in afara de asta.

Multi copii sunt nevoiti sa indure abuzuri. Te poti gandi la loviturile si zgarieturile vizibile care acompaniaza abuzul fizic, dar unii copii sunt abuzati doar psihic verbal sau prin ignorare.

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru un copil este sa raportezi abuzul. Niciodata nu te gandi ca este doar o intamplare si ca nu se va mai repeta. Daca esti sigur de un abuz anunta imediat politia cat mai repede. Cat timp este relativ usor sa distingi un abuz e ma bine sa fi sigur decat sa iti para rau apoi.