Avantajele unui ONG

Organizatiie non-guvernamentale sunt independente in fata oricarei autoritati publice fiind structuri institutionalizate de natura privata care pot fi active fie in grupuri informale fie ca entitati juridice.

Indiferent de denumirea lor, non-profit, neguvernamentale, organizatii, toate au aceeasi definitie. Sunt formatiuni benevole, constituite la dorinta fondatorilor in baza intereselor acestora si pe baza realizarii in comun a drepturilor. ONG-urile au rolul de a promova valorile si initiativele sociale si civice in beneficiul public general.

Exista peroane care considera participarea la activitati de voluntariat si apartenenta la un ONG ca fiind inutile. Dar, pentru ceilalti, care fac voluntariat de placere reprezinta o transformare, o modelare pas cu pas alaturi de cei cu care au interactionat.

Asociatiile pun la dispozitie cadrul in care te poti exprima, poti cunoaste, iti poti schimba mentalitatea prin diferite proiecte. Depinde doar de aspiratiile pe care le ai si de disponibilitatea de a le pune in aplicare. Uneori poate fi dificil sa lucrezi intr -o echipa, iar diferenta se vede in situatii de stres si in apropierea termenelor limita, dar implicandu-te si interactionand te poti cunoaste mai bine.

Toate studiile arata ca ne folosim doar 70% din capacitatea creierului, asa ca indicat ar fi sa ne intrebam in fiecare zi ce pasiuni avem si sa ne implicam in ceea ce ne atrage.

asociatie umanitara

Daca ei idei, iti doresti sa te faci auzit si sa iti dezvoti proiectele, daca ai nevoie de prieteni, de schimb de experienta iti recomandam sa te implici in activitatille unei asociatii.

Participarea la activitati in cadrul ONG-urior iti ofera urmatoarele avantaje:

• Dezvoltare personala. Datorita numarului mare de participanti si activitati aici este cadrul cel mai bun pentru noi experiente si evenimente neconventionale si non-formale. Ai ocazia sa cunoasti multi oameni, in diferite situatii si este imposibil sa nu interactionezi indiferent de cat de putin sociabil ai fi. Un grup iti ofera posibilitatea de a te dezvolta indiferent daca esti introvertit sau excesiv de comunicativ. Te dezvlti in contact cu oamenii si in activitatile desfasurate.
  • Dobandesti experianta. Activitatile intreprinse in ONG-uri pot fi incluse in CV. Uneoricand tinerii nu au experienta la locul de munca, la interviuri li se cere sa discute despre activitatile din ONG-uri, care sunt asemanatoare cu cele dintr-o firma dar saunt mai mici si nu necesita prezenta zinica.
  • Cunoastere. Informatiile pot fi folosite in comun, si vei fi anuntat mai repede de eventuale actiuni si evenimente.
  • Schimb de experienta. Acest schimb se face, in functie de ONG, local, national si international. Poti trai in interactiune cu alte culturi si mentalitati, moduri de viata ce te vor face mai comunicativ si mai dispus la interactiune.
  • Prieteni. Vei ajunge sa iti lipseasca disputele si intalnirile din proiecte. Proiectele si calatoriile nu au farmaec daca nu le imparti cu persoanele pe care vrei sa le ai langa tine si care pot sa te completeze.
  • Dezvoltarea spiritului antreprenorial. Iti dezvolti abilitatea de a recunoaste oportunitatile, devii increzator in finalizarea cu succes a proiectelor, iti consolidezi vointa. Activitatile intr-un ONG te pot ajuta sa te autoevaluezi si sa-ti dai seama daca vrei doar sa faci parte dintr-un proiect sau vrei sa il si conduci. Acest lucru te poate ajuta si in cariera pe care o alegi.