Asociatie Umanitara Alba Iulia

Asociatia SM SPEROMAX

Asociatie Umanitara Alba Iulia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Asociatie Umanitara Alba Iulia: Asociatia SM SPEROMAX.

Asociația SM SPEROMAX ALBA a fost înființată la 1 Octombrie 2007 de un grup de pacienți cu Scleroză Multiplă care s-au gândit să vină în contact și cu alți pacienți din județul Alba, încercând să creeze o comunitate a celor afectați de Scleroza Multiplă. Încă de la început activitatea asociației s-a concentrat pe vizite la domiciliu persoanelor afectate de această boală precum și stabilirea de legături cu instituțiile publice la nivel județean, factori decizionali care pot fi implicați în rezolvarea unor probleme ale persoanelor cu dezabilități. De asemnea Asociația SM SPEROMAX ALBA s-a implicat și în activități de reprezentativitate a persoanelor cu dizabilități pentru a atrage atenția comunității locale de existența acestei boli.

Asociația SM SPEROMAX ALBA are ca scop Creșterea calității vieții în rîndul persoanelor afectate de Scleroză Multiplă și își propune să prevină discriminarea și să lupte pentru egalitatea de șanse a bolnavilor cu SM și egalitatea de tratament a acestora. O altă linie pe care se concentrează Asociația este responsabilizarea comunității asupra atitutdinii față de pacienții SM, conștientizarea și informarea opiniei publice, autorităților publice  furnizorii de servicii sociale, reprezentanţii societăţii civile despre evoluţia  cazuisticii în SM şi necesarul implicării în activităţii de protecţie în domeniul SM. Un alt obiectiv al Asociației este difuzarea de informaţii în mediile medicale, ca şi spre instituţiile publice şi autorităţi locale, cu privire la problemele şi dificultăţile cu care se confruntă bolnavii de S.M.,  şi necesităţile acestora, precum și informarea membrilor Asociaţiei cu privire la avantajele şi facilităţile legale de care pot beneficia, pe plan social şi / sau professional. Asociația SM SPEROMAX ALBA își mai propune reprezentarea membrilor în raport cu autorităţile pentru a înlesni accesul la facilităţile prevăzute de lege, precum şi iniţierea unor demersuri pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind protecţia socială şi asistenţa medical sau organizarea de activităţi informativ-educative, culturale, de divertisment etc. cu, şi în beneficiul bolnavilor de S.M.

La nivel național, Asociația SM SPEROMAX ALBA este afiliată Societății de Scleroză Multiplă din România fiind reprezentantă de aceasta la întâlnirile cu factorii decizionali în domeniul sănătății. De asemenea Asociația SM SPEROMAX ALBA este membru fondator al Federației VOLUM.

• Prevenirea discriminarii si egalizarea sanselor bolnavilor cu SM;
  • Egalitatea de tratament la bolnavii cu SM;
  • Responsabilizarea comunitatii asupra atitudinii fata de bolnavii cu SM;
  • Protectia impotriva neglijarii bolnavilor SM;
  • Constientizarea/ informarea opiniei publice - autoritatilor publice;
  • Furnizorii de servicii sociale reprezentantii societatii civile despre evolutia cazuisticii in SM si necesarul implicarii in activitatii de protectie in domeniul SM;
  • Lobby si campanii pentru cunoasterea reabilitatii SM de catre cetateni si implicarea lor in servirea cauzei SM;
  • Difuzarea de informatii in mediile medicale ca si spre institutiile publice si autoritati locale cu privire la problemele si dificultatile cu care se confrunta bolnavii de S.M. si necesitatile acestora